14 травня в малій залі Горішньоплавнівської міської ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Очолив засідання міський голова Дмитро Биков.

У ході роботи опрацювали питання гуманітарного та соціального напрямків. Начальник служби у справах дітей, сім’ї та молодіжної політики Горбенко Марина доповіла профільні питання, зокрема: про схвалення проєкту Корекційної програми для кривдників та батьків, які не виконують батьківські обов’язки, в Горішньоплавнівській міській територіальній громаді на 2024-2028 роки. Мета Програми – корекція агресивної поведінки кривдника, підвищення рівня виховного потенціалу батьків, які не виконують батьківських обов’язків, формування соціально прийнятних норм, гуманістичних цінностей та ненасильницької поведінки. Програма спрямована на зміну насильницької поведінки кривдника та батьків, формування у них нової, неагресивної моделі поведінки у приватних стосунках, відповідального ставлення до власних вчинків та їхніх наслідків, на викорінення дискримінаційних уявлень про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків, на підвищення рівня відповідальності батьків щодо виконання батьківських обов’язків. Члени виконавчого комітету схвалили проєкт Корекційної програми й винесли його на затвердження чергової сесії Горішньоплавнівської міської ради. Міський голова Дмитро Биков відзначив актуальність програми та зазначив, що в умовах війни необхідно потурбуватися про безпеку та захист інтересів дітей, жінок, людей похилого віку. 

Розглянули проєкт рішення про створення мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Начальник служби у справах дітей, сім’ї та молодіжної політики пояснила, що мобільна бригада ‒ це спеціалізована служба підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Основними завданнями мобільної бригади є надання психологічної допомоги постраждалим особам; реагування та надання не пізніше ніж протягом однієї доби соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, які потребують термінової допомоги, зокрема шляхом кризового та екстреного втручання; інформування постраждалих осіб щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових тощо), які вони можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо надавачів таких послуг, зокрема інших загальних або спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб; роз’яснення постраждалим особам їх прав, визначених законом, можливостей отримання допомоги від суб’єктів та доцільності її отримання; провадження інформаційно-просвітницької діяльності (зокрема розповсюдження серед населення відповідних інформаційних матеріалів) щодо форм, проявів та наслідків насильства, формування нетерпимого ставлення громадян до цих явищ, а також щодо заходів у сфері запобігання та протидії насильству. Члени виконавчого комітету затвердили Положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, й ухвалили персональний склад мобільної бригади. Очільник громади Дмитро Биков зауважив: «Важливо, що населення нашої громади матиме можливість, у разі необхідності, отримати послуги з консультації, екстреного втручання, соціальної профілактики з питань протидії насильству в родинах».

Також опрацювали 13 питань, що стосуються справ дітей, сім’ї та молодіжної політики, 3 питання управління соціального захисту населення.   

У блоці питань житлово-комунального господарства директор Департаменту ЖКГ Василюк Петро доповів про роботу житлово-комунальних підприємств міста в опалювальний період 2023-2024 років та завдання з їх підготовки до наступного опалювального періоду. Прозвітував, що опалювальний сезон 2023-2024 років було завершено 27 березня 2024 року. Тривалість опалювального періоду склала 139 діб, що на одинадцять діб менше від попереднього. Протягом опалювального періоду у КВП «Теплоенерго» були відсутні такі аварійні ситуації, що призвели до припинення надання послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання більше ніж на 6 годин. Упродовж опалювального періоду відбулося одне часткове відключення подачі електроенергії на об'єкти підприємства, які були спричинені воєнною ситуацією. Роботи із реконструкції будівлі центральної опалювальної котельні з встановленням котла на біопаливі потужністю 7 МВт із залученням коштів іноземних інвесторів та міського бюджету продовжувалися. Директор ДЖКГ зауважив, що до КЖЕП надійшло 2653 заявки, що пов’язані з проблемами опалення, 1961 заявка щодо гарячого водопостачання. Замінено в аварійному порядку 1612 п.м. труб, 80% із яких це трубопроводи гарячого водопостачання. Петро Василюк зазначив, що завдяки злагодженій роботі КП «Теплоенерго», КП «Рембудсервіс», КП ВУВКГ, КП «СпецЕко», КП «Міськсвітло» опалювальний сезон 2023-2024рр. пройшли стало. Зауважив про необхідність виконання капітальних ремонтів інженерних мереж, особливо гарячого водопостачання й опалення. Дмитро Биков прокоментував: «Опалювальний сезон 2023-2024 років ми пройшли на достатньо високому рівні, утримали послуги по місту. Комунальним підприємствам теплоенергетики та водопостачання, водовідведення необхідно виконати ремонтні роботи на аварійних ділянках мереж до початку наступного опалювального сезону».

Внесли зміни до схеми дислокації засобів регулювання дорожнього руху міста.

У блоці питань економічної політики, бюджету, фінансів, майнових та природних ресурсів директор КЖЕП № 4 Прокопенко Юрій прозвітував про результати фінансово-господарської діяльності підприємства  за 2023 рік та за І квартал 2024 року. За 2023 рік фактичний фінансовий результат, розрахований на підставі отриманого доходу за надані послуги від мешканців міста, становить 119 тис. грн. Рівень оплати споживачів за надані послуги у 2023 році - 96%. За І квартал 2024 рік фактичний фінансовий результат становить 186 тис. грн. За І квартал 2024 року рівень оплати споживачів за надані послуги дорівнює 96,9 %. Міський голова Дмитро Биков зазначив: «Одним із критеріїв оцінки роботи підприємства є підсумки щодо проходження опалювального сезону. КЖЕП № 4 гідно пройшло опалювальний сезон. Підприємство спрацювало без збитків, рівень оплати споживачів за надані послуги сягає 96%, у складних умовах сьогодення було виконано багато видів робіт. Дякую директору КЖЕП № 4 Юрію Прокопенку та трудовому колективу підприємства за добру роботу».   

Розглянули звіт директора КП «СПРПП «Вічність» Івлєва Валерія про результати фінансово-господарської діяльності комунального підприємства за 2023 рік та за І квартал 2024 року. У 2023 році було поховано 687 осіб, серед них 53 особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (учасники бойових дій та інваліди війни, військовослужбовці, які загинули при виконанні службових обов’язків) та невідомих безрідних громадян у кількості 10 осіб. За 2023 рік здійснено 476 доставок померлих у морги, зокрема: 378 доставок до моргу міста Горішні Плавні; 98 доставок до моргу міста Кременчука. У І кварталі 2024 року поховано 206 осіб, серед них – учасники бойових дій 10 осіб, невідомі безрідні громадяни у кількості 5 осіб. Виконувалися роботи з утримання і благоустрою кладовищ м. Горішні Плавні, Східного та Дмитрівського старостинських округів. Це санітарне очищення, вивіз сміття та кам’яних брил, покіс трави, обрізування старих дерев, вирубування порості та чагарників, видалення амброзії, прибирання покинутих могил, викошування трави трактором, обслуговування колонок. Староста Дмитрівського старостинського округу Віктор Брижань передав слова вдячності за належне утримання території від мешканців громади, рідні яких поховані на кладовищі села Базавлуки. Міський голова Дмитро Биков підкреслив, що на утриманні КП «Вічність» перебуває 26 кладовищ Горішньоплавнівської міської територіальної громади. Це значний обсяг робіт. Також відповідальною є робота з облаштування й утримання військового меморіалу «Їхні імена будуть жити вічно», що збудований у 2022 році на території міського кладовища Горішніх Плавнів. Дмитро Биков подякував директору підприємства Валерію Івлєву за належний рівень організації робіт і координацію робітників підприємства в напрямку якісного надання відповідних послуг. Звіти директорів комунальних підприємств про результати фінансово-господарської діяльності взяли до відома.

Опрацювали питання житла, приватизації та обліку комунального майна.